4 Kasım 2018 Pazar

MİNİK KUZEY YAŞAMA TUTUNAMADI

SÖKE'DE YAKLAŞIK 2 HAFTA ÖNCE RAHATSIZLANAN 2,5 YAŞINDAKİ KUZEY KOR YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

Söke'de ikamet eden Adem ve Dilay Kor çiftinin çocukları Kuzey, yaklaşık 2 hafta önce rahatsızlandı.
Kuzey bebek anne ve babası tarafından şiddetli karın ağrısı ve ateş şikayetiyle özel bir hastaneye götürüldü.
Hastanedeki tedavinin ardından fenalaşan Kuzey bebek, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


MİNİK KUZEY İÇİN HERKES SEFERBER OLDU

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören minik Kuzey için sık sık sosyal medyadan kan ihtiyacı çağrıları yapıldı.
Çağrıları duyan hemen herkes minik Kuzey'in ihtiyaç duyduğu kanın temini için seferber oldu.
Yaklaşık 2 hafta süreyle hayat mücadelesi veren Kuzey bebek, gece saat 01.30 sıralarında yaşam savaşını kaybetti.
Söke'de büyük üzüntü yaratan Minik Kuzey'in cenazesi, Koca Camii'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Söke'de toprağa verilecek. 

ÖZEL HASTANE AÇIKLAMA YAPTI

Özellikle sosyal medyada yoğunlaşan "Kuzey bebeğe hatalı tedavi mi uygulandı?" iddiaları ile ilgili olarak özel hastaneden bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, "Kuzey Kor isimli hasta 18.10.2018 tarihinde acil servis başvurusundan 1 gün sonra (19.10.2018) ishal karin ağrisi ve Ateş yüksekliği şikayetleri ile polikliniğe başvurmuştur. Fizik muayenesinde karnında hassasiyet veya defans saptanmadi. Bağırsak hareketlerinin arttığı görüldü. Akut gastroenterit ön tanısı ile gayta mikroskopisi yapıldı. Giardia paraziti görüldü. Parazitler gastroenterit tanısı ile hastaya tedavi başlandı. Hastanın yakınmalarında veya muayene bulgularında akut appandisit düşündürecek herhangi bir bulguya rastlanmadı. Çocuklarda Appandisit ani gelişen ve Çocuk Cerrahisi Uzmanları tarafından tanısı konarak tedavisi yapılabilen bir hastalıktır. Poliklinik başvurusundan sonraki günlerde Appandisit gelişmiş olabilir. Bu durum önceki akut gastroenterit tanısını doğruluğunu değiştirmez." denildi.

(HÜSEYİN IŞIK)