11 Haziran 2017 Pazar

KATLİAM GİBİ AĞAÇ BUDAMASI!

AYDEM SÖKE'NİN FEVZİPAŞA MAHALLESİ'NDE DEVLET HASTANESİ YOLU ÜZERİNDEKİ ONLARCA AĞACI ELEKTRİK TELLERİNE DOKUNDUĞU GEREKÇESİYLE KİMSEYE HABER VERMEDEN BUDADI

Fevzipaşa Mahallesi trafik ışıkları ile Devlet Hastanesi arasındaki Faik Kocagöz Caddesi üzerinde sabah saatlerinde yapılan katliam gibi budama, çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.
Mahalle muhtarı Ahmet Yöntem'i arayan mahalle sakinleri kesime engel olunmasını istedi.
Faik Kocagöz Caddesi'ne gelen Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Ahmet Yöntem, "sabah mahalle sakinlerim aradı 'muhtarım ağaçlarımız kesiliyor' diye. Geldim bu rezillikle karşılaştım. Bugün Pazar kimseye danışmadan, haber vermeden kesmişler. Telleri bahane ederek kestiler. Ancak tellerin orada olması da Aydem"in ayrı bir ayıbıdır. Yani teli kurtarmak için ağacı katlediyorlar.Yazıklar olsun, yazıklar olsun. böyle ağaç budanmaz. Bu bir ağaç katliamıdır kınıyorum onları" dedi.

"BU AĞAÇLAR KURUYACAK"

Aydem Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından kimseye haber vermeden yaptığı budamayı gören vatandaşlar, yapılan kesimin bir ağaç katliamı olduğunu söyledi.
Vatandaşlar, "Çok zor yetişen bu ağaçlar bilinçsiz yapılan budama nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya, ağaçların üstünü ve tüm dallarını kestiler. Bu ağaçlar kuruyacak. Bu ağaçları kesinceye kadar buradan geçen hattı yeraltına almayı neden düşünmezler. Bunlar yaklaşık 100 metrelik yoldaki hattı yeraltına almazlar ama tellere zarar verdiği gerekçesiyle kolaylıkla ağaçları keserler" diyerek tepkilerini dile getirdiler.