26 Nisan 2017 Çarşamba

ÇERÇİOĞLU SÖKE'YE FİDAN DAĞITMAYA GELDİ

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SÖKE ÇARŞAMBA PAZARI'NDA 8 BİN FİDE DAĞITTI

Söke'de Çarşamba pazaryeri alanında Büyükşehir Belediye Başkanı özlem Çerçioğlu'nun katılımıyla gerçekleşen fide dağıtımında, vatandaşlar fideleri alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.  
Özlem Çerçioğlu dağıtım sonrası yaptığı açıklamada, “Bozdoğan’da seralarımızda bu tohumları deneme maksatlı ürettik. Daha sonra bunları fide haline getirdik. Bu yıl 2 milyon fideyi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Türkiye’de ilk defa uygulanan bir proje. Tohumdan fideyi ürettik bu fideleri alıp köyde yaşayan vatandaşlara verdik. Vatandaşlarımız bu fideleri yetiştirdiler ve arada kimse olmadan satıyorlar. Bunlar bizim kendi tohumumuz. Yerli malımız. Çocukluğumuzda bir domatesi kestiğimizde evin her yeri mis gibi domates kokardı. Bu fideleri vatandaşlarımız balkonda saksıda yetiştirebilirler. Sabah kahvaltıda taze taze ürünlerini alabilirler. Asıl amacımız üreticiye vermek onların üretilmesi ve yurttaşlarımıza sunulması” dedi. Vatandaşlar tarafından sık sık yolu kesilen Başkan Çerçioğlu bol bol fotoğraf çekilirken vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi.
Başkan Çerçioğlu Söke pazaryerinde vatandaşlarla da bol bol sohbet ederken, vatandaşların fotoğraf çekilme isteklerini geri çevirmedi. 
Çerçioğlu daha sonra Söke Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. (NUMAN ÖLMEZ)