28 Nisan 2017 Cuma

ÇERÇİOĞLU SÖKE'NİN SORUNLARINI GÖRÜŞTÜ

FİDAN DAĞITIM TÖRENİ İÇİN SÖKE'YE GELEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, SÖKE TİCARET BORSASI'NDA ODA BAŞKANLARIYLA BİRARAYA GELDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Söke adına çok yararlı bir toplantı yaptıklarını belirten Borsa Başkanı Salih Deniz Günal, "Bu toplantıda Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Karataş ve Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş’da hazır bulundu. Başkanımız Söke’ye geldiğinde kendisini Borsamıza davet ettik. Bizi kırmadı ve Borsamıza geldi. Kendisine borsada ağırlamaktan büyük bir onur duyduk. Yaklaşık 1 saatin üzerinde borsamızda kalan Büyükşehir Belediye Başkanımıza Söke’nin öncelikli sorunlarını anlattık. Çözüm yolları konusunda fikirlerimizi ilettik. Başkanımız zaman zaman ilgili daire müdürlerinden telefonla bilgiler alarak çözümler konusunda yapılabilecekleri bizimle paylaştı." dedi.
ÇEVRE YOLU KAVŞAK SORUNU
Toplantıda ilk olarak Söke-Milas Çevre Yolu düzenleme çalışmaları nedeniyle alt ve üst sanayi arasındaki bağlantı sorunun gündeme geldiğini belirten Günal, "Öncelikle şu anda yapılmakta olan Söke Milas çevre yolu düzenleme çalışmaları nedeniyle sıkıntıları anlattık. Şu anda alt sanayi ile üst sanayi arasında bağlantı koptu. Üst sanayiden alt sanayiye gitmek için ya Yenidoğan Kavşağından yada Muradiye kavşağından dönmek gerekiyor. Bu büyük bir sıkıntı. Sanayiler arasında bağlantı kopmuş durumda. Bu sıkıntıyı gündeme getirdik. Yan yolların açılması, battı çıktı gibi kavşakların yapılması gerekiyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesinin neler yapabileceği konusunda kendisinden yardım istedik.“ şeklinde konuştu.
OTOPARK SIKINTISI
Önümüzdeki günlerde Söke Çayı üzerindeki otoparkların yıkılmasıyla birlikte Söke’de zaten varolan otopark sorununun daha fazla yaşanacağını dile getiren Salih Deniz Günal “Büyükşehir Belediye Başkanımızdan otoparkların acil olarak yapılması konusunda yardım talebinde bulunduk. Bu sorun yabana atılır bir sorun değil. Çünkü şu anda bile büyük bir otopark sıkıntısı yaşanıyor. Sokaklar sağlı sollu araç parkları ile trafik akışının yavaşlamasına neden oluyor. Çayüstü otoparkları çarşıda otopark sorununu önemli ölçüde gideriyor. Bu otoparkların yıkılmasıyla en az 200 aracın daha park sorunu gündeme gelecek. Bu günleri çok arayacağız. Bundan dolayı yeni otopark yapılması gerekiyor. Bu sorunu gündeme taşıdık.” dedi.
SÖKE’NİN TRAFİĞİ KONUŞULDU
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’na otogar ile ilgili çalışmaları da sorduklarını belirten Günal “Başkanımız otogar projesini hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi. Otogar alanında kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü ve kamulaştırmanın tamamlanmasından sonra projenin hayata geçeceğini söyledi.  Bir başka sıkıntı Söke’nin trafiği ile ilgili sıkıntıları başkan Çerçioğlu’na anlattık. Söke’de trafik akışının yeniden düzenlenmesi konusunda görüşlerimizi ilettik. Başkan Söke’nin trafiği konusunda uzmanları ilçeye göndereceği sözünü verdi. Caddelerde tek yön uygulaması üzerinde duruldu. Buna benzer sorunlar karşılıklı konuşuldu. Şunu söylemekte yarar var. Belediye Başkanımız bizleri büyük bir dikkatle dinledi. Gerekli notlarını aldı. Söke adına çok yararlı bir toplantının olduğunu bir kez daha söyleyebilirim.” diye konuştu. (İSMAİL ERAVCI)