17 Ocak 2017 Salı

TOYRAN'DAN GECİKMELİ YANIT!

SÖKE BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN TOYRAN GEÇTİĞİMİZ HAFTA BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE YAŞANAN TARTIŞMALI TOPLANTIDA SÖYLEYEMEDİKLERİNİ DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA ANLATTI

Süleyman Toyran makamında düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 1/5000'lik Revizyon Nazım İmar Planı'na 7 temel noktada itiraz ettiklerini belirtti.
Geçtiğimiz hafta yapılan Büyükşehir Meclis toplantısında Söke'nin geleceğine ışık tutacak çok önemli bir projenin reddedildiğine işaret eden Toyran, "Son derece iyi niyetli ve Söke'nin geleceğine ışık tutacağına inandığımız bir proje reddedildi. Bugün Söke'de alternatif yol yaratma şansımız yok. 70 bin nüfuslu Söke küçük bir alandaki çarşıya mahkum edilmiş durumda. Bu haliyle Söke'nin trafiğini rahatlatmamız mümkün değil. Biz Söke olarak elimizden gelen çabayı gösterdik. En azından Söke Belediye Başkanı olarak konuyu zorladığımı düşünüyorum." dedi.

GRUP KARARI ALINMADI

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran Büyükşehir Meclisi'nde Söke'yi temsil eden CHP'li üç meclis üyesinin kendisiyle birlikte hareket etmemesini nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, "Büyükşehir Meclis Toplantısı öncesinde Söke Belediyesi'nin itirazları grupta görüşüldü. Grup toplantısına ben de katıldım. Ben grupta komisyon tarafından reddedilen Söke Belediyesi'nin cadde genişlikleri ile ilgili kararının arkasında duracağımı söyledim. Konuyla ilgili grup kararı alınmadı. Bu nedenle arkadaşlarımız kendi kararlarını kendileri verdiler. Bu da CHP'nin ne kadar demokrat bir parti olduğunu göstermektedir." şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'LE UYUMLU BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNE GİREMEDİK

Başkan Toyran, Büyükşehir Belediyesi ile Söke Belediyesi arasındaki uyumsuzluğun ilçe halkı tarafından olumlu karşılanmadığını belirten bir basın mensubuna ise, "Uyumlu bir çalışma ortamını ne yazık ki bu süreye kadar sağlayamadık. Bu saatten sonra biz kendi işimizi yapmaya gayret göstereceğiz. Önümüzde seçimlere kadar 2 yıllık bir süre kaldı. Önümüzdeki 2 yılı da kendi adımıza Söke için en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız." yanıtını verdi.