10 Ağustos 2016 Çarşamba

SÖKE OVASI KORUMASIZ KALDI

SÖKE ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA BAŞKANLIĞI ÇİFTÇİLERDEN KORUMA ÜCRETİ TOPLAYAMADIKLARI İÇİN PERSONEL MAAŞLARINI ÖDEYEMEDİKLERİNİ ÖNE SÜRDÜ

Denge Gazetesi'nin haberine göre;  Çiftçilerden ücretleri toplayamadıkları için personelin maaşını ödeyemediklerini ve 25 personele ücretsiz izin verdiğini ifade eden Başkan Küçükvar, “Aydın genelinde 17 tane ÇMK var ve bu ÇMK’ların da başkanıyım. Milletvekili Mehmet Erdem ve Abdurahman Öz’ün yaptığı açıklamalarda ÇMK’lara isteyen ücret ödesin isteyen ödemesin açıklamalarından sonra biz para toplayamaz olduk. Söke’de ÇMK olarak 620 bin dönüm araziyi koruyoruz. Bizim burada yaşadığımız sıkıntılar diğer ilçelerde de var. TBMM’nin bu konuyu bir an önce ele alarak çözüme kavuşturmasını bekliyoruz. Sıkıntıların çözüme kavuşmasını beklerken, daha da büyük sıkıntılar yaşamaya başladık” dedi.
“PERSONEL SIKINTIDA”
Sıkıntıların her geçen gün artarak devam ettiğini bildiren Küçükvar, “Şu ana kadar toplamamız gereken para 400 bin TL’dir. Aynı zamanda SGK’ya da personelimizin primi olan 360 bin lira borcumuz var. Bu borçtan dolayı yönetim kurulu adına ve kendi şahsım adına ödeme emri çıkardılar taahhütte bulunduk. Çalışan personelimiz maaşlarını ödeyemedik çok mağdur kaldılar. Çok büyük bir ekonomik sıkıntı çekiyoruz bizim gibi Türkiye genelinde bu sıkıntı sürüyor. Milletvekili Mehmet Erdem de paylaşımlarında bizlerin personelinin belediyelere devrolacağı bilgisine ulaştık ama şu ana kadar herhangi bir durum söz konusu olmadı” diye konuştu.
“FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ”
Bu yıl geçen yıla oranla koruma ücretlerinin kaymakamlık tarafından yarı yarıya düşürüldüğüne değinen Mehmet Küçülvar, şunları söyledi:
“Geçen yıl ÇMK dönüm ücreti 3 liraydı. Bu yıl ise bu ücret bir lira 50 kuruşa çekildi. Dağlık bölgeler ise bir liradan 50 kuruşa çekildi. 2016 yılının tahsilâtını bu şekilde yapacağız. Bizim sıkıntımız fiyatların düşmesiyle veya düşmemesiyle ilgili değil. 2016 ÇMK bütçesi Kaymakamlık tarafından 7 ay sonra ancak onaylandı. Yılın yarısına geldik bütçemizde onaylanmadığından para toplayamadık. İnşallah bundan sonra vatandaşta borçlarını bize öder. Bizde personelimize ücretini öderiz ve sağlıklı bir şekilde hizmet vermeye devam ederiz.
Eğer bu sorunlar çözülemeyecekse devlet çalışan personele de bir iş sahası açmalıdır. Bu arkadaşlarımızda işsiz kalmasınlar. Türkiye genelinde 700 ÇMK var. Bu ÇMK’larda çalışan 15 bin personel var. Hepsinin işsiz kalmasına üzülüyorum.”
“2 AYDIR MAĞDURUZ”
Ücretsiz olarak izin verilen personelden bazıları günlük buldukları yevmiye ile geçimini sağlamaya çalışırken, iş bulamayan ve evine ekmek götüremeyenlerde bulunuyor. ÇMK personeli adına konuşan İbrahim Şık, “2014 Ocak ayında ÇMK’da işe başladım. Yıllarca muhtarlıkta çalıştım. Çalışmalar gayet iyi gidiyordu. Ancak Milletvekillerimizin yaptığı açıklamalardan dolayı çiftçilerde koruma aidatlarını ödememeye başladı. Paralar toplanmayınca başkanda bizim aylıklarımızı ödeyemez duruma geldi. 1 Haziran tarihinden beri biz 25 personel ücretsiz izne ayrıldık çok mağduruz. Yetkililerden ya korumanın devam etmesini ya da vekillerimizin bizleri belediyelere yerleştireceğiz sözünü yerine getirmesini istiyoruz. Mağduruz, bize yardım edin” dedi. (BURHAN CEYHAN)