4 Ağustos 2016 Perşembe

BELEDİYELER DE FETÖ'CÜLERDEN TEMİZLENECEK


AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİNDE FETÖ İLE İRTİBATLI PERSONELİ TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Denge Gazetesi'nin haberine göre; Belediyeler OHAL koordinasyon kurulları oluşturarak FETÖ örgütüne mensup kişileri tespit etmeye çalışıyor. 
Belediye başkanları, geçilen hassas sürecin farkında olduklarını bu örgüte meyilli olan herkes hakkında gerekli işlem başlatacağını bildirdi.

İşte Aydın ve ilçelerinde görev yapan belediye başkanlarının konu hakkındaki görüşleri;

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu:Belediyemizde OHAL koordinasyon kurulu kuruldu. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. FETÖ bağlantılı çalışanlarla ilgili de gereken yapılacak ve yapılır. Şimdilik bunları söylüyorum. 

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran: Söke Belediyesi olarak şu ana kadar sıkıntılı bir durum olmadı. Tabii ki Kaymakamlıkta bize bu konuda yazışmalar gönderiyor. Gerekli çalışma ve araştırmaları bizlerde üzerimize düştüğü kadar yapıyoruz.  

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı: Kuşadası Kaymakamlığı tarafından Kuşadası’nda oluşturulan OHAL ile sürekli irtibat halindeyiz. Aynı zamanda Aydın Valiliği ile de sürekli istişare ediyoruz. Kuşadası Belediyesi olarak sadece bir kişi üzerinde araştırmalarımız sürüyor. Kuşadası Belediyesi’nde çalışan bir kişi için FETÖ ile ilişkisi olduğu yönünde duyum aldık. Şu an araştırmalarımız devam ediyor. Kuşadası Belediyesi’nde bu araştırmaları yapmak için görevlendirdiğimiz 3 kişi var. Ama şu ana kadar kesinleşen bir durum yok. Araştırmalarımız neticesinde Kuşadası Kaymakamlığı ve Aydın Valiliği ile gerekli paylaşımları yapacağız. (HAKAN AKIN)