30 Mayıs 2016 Pazartesi

TOYRAN'DAN İKİ YILLIK DEĞERLENDİRME

SÖKE BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN TOYRAN İKİ YILLIK HİZMET SÜRESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Süleyman Toyran düzenlediği basın toplantısında, Söke Belediyesi'nin iki yıllık dönemde Büyükşehir Yasası'ndan kaynaklanan 65-70 milyon liralık gelir kaybı yaşadığını söyledi.

Belediye olarak sokak sağlıklaştırma ve iyileştirme projelerine ağırlık verdiklerini belirten Toyran, "Göreve geldiğimiz 20 ayda 7-8 milyon liralık sokak düzenlemeleri için harcama yaptık. İlçe merkezi'nde 123 bin metrekare, çevre mahallelerde de 80 bin metrekare olmak üzere, toplam 203 metrekare parke taşı yol yaptık. Parke taşı üretim tesisimizi 8 saatte 350 metrekareden bin metrekareye çıkardık. Ağustos ayı sonuna kadar Söke merkezde kalacağız. Sonrasında ise belde ve köylere ağırlık vereceğiz. 2017 yılı sonu veya 2018 yılı ortalarına kadar Söke'de yol sorunu kalmayacak. İlçe merkezine 3 büyük park yaptık. Eski köy ve beldelerde 30 çocuk oyun alanı yaptık. Bugüne kadar yaklaşık bin 500 ağaç diktik. Kendi seramızda 230 bin çiçek üretiyoruz. Bu rakamlar daha da artacak. Söke'de yeşili arttırmak istiyoruz." dedi.

Başkan Toyran, Söke Belediyesi'nin gelecek döneminde yatırımlara ağırlık vereceğini, yapımı tamamlanan Atburgazı kapalı pazar yerinin ardından, beldeden mahalleye dönüşen diğer mahallelerde de kapalı pazar yerleri yapılacağını kaydetti.

Toyran. "Islah çalışmaları devam eden Yenikent Deresi'nin ardından sırada Söke Çayı var. Otogar mevkiinde yapmayı planladığımız dükkanların ihalesi nedeniyle zaman kaybı yaşadığımız Söke Çayı'nı DSİ ile beraber düzenleyeceğiz. Merkez Çarşı Üst Örtü Projesi kapsamında çarşının önemli bir bölümünü oluşturan Demirciler, Hasırcılar, Basmacılar ve Yağcı sokakların üstünü kapatacağız. Yüksel Yalova Caddesi ile Özmen Sokağı birbirine bağlayan Limon Sokağı ilçemizin sanat sokağı yapacağız" şeklinde konuştu.

Süleyman Toyran, çok nadir rastlanan doğal güzelliklere sahip Ağaçlı Mahallesi ile Güllübahçe'nin Turunçlar bölgesi'nin gelişimi için ayrı bir çaba göstereceklerini bildirdi. 

Halkla temas noktalarına büyük önem verdiklerine işaret eden Toyran, "Söke merkezde 4, çevre mahallelerde de 5 semt evi kurduk. Semt evlerindeki kursiyer sayımız 4 binin üzerinde. Halk gününe büyük önem veriyoruz. Halktan gelen şikayetleri elimizden geldiğince en kısa sürede çözmeye gayret ediyoruz. Ev ziyaretleri yapıyoruz. Toplumsal yaşamın direği kadınlarımızın talep ve sorunlarını dinliyoruz." dedi.