20 Aralık 2015 Pazar

KENDİ SERGİSİNE KATILAMADI

SÖKELİ FOTOĞRAF SANATÇISI SABİH GÜZEL'İN SERGİSİ, KAZA GEÇİRDİĞİ İÇİN ONSUZ AÇILDI

Denizli'nin Çal ilçesinde yaklaşık 8 asırlık bir gelenek sergiye taşındı.
Çal'ın Aşağıseyit Köyü'nde 800 yıllık bir aşkın öyküsü, Büyük Menderes Nehri üzerinde her yıl yapılan "Sudan Koyun Atlatma" şenliğiyle anılıyor.
Her yıl Ağustos sonu veya Eylül ayı başında yapılan şenlikler için, Türkiye'nin her yerinden çok sayıda insan Aşağıseyit Köyü'ne Büyük Menderes'e koşarak gelir.
Onlardan biri de Sökeli fotoğraf sanatçısı Sabih Güzel. 
Güzel, 5 yıldır aralıksız takip ettiği 8 asırlık gelenekten çektiği binlerce fotoğraf arasından seçtiği en güzel kareleri, İstanbul Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi'nde sergiledi.
"Ege'nin Türküleri-Sudan Koyun Atlatma" adı verilen sergi, Büyükçekmece ve Çal Belediyeleri ile Büyükçekmece Fotoğraf Derneği ve Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği işbirliğiyle düzenlendi.
Sergiye, kareleri fotoğraflayan Güzel, geçirdiği kaza nedeniyle hastanede olduğu için katılamadı.
Sergi öncesi İstanbul'a gitmek için Söke'den yola çıkan Sabih Güzel, İstanbul yolunda kaza geçirdi ve yaralandı.
Sağlık durumu iyi olan tedavisi devam eden Güzel'in, kazanın izlerini taşıyan ve üzerinde cam parçaları bulunan tabloları Karayolları ekiplerince yoldan toplandı ve sergiye yetiştirildi.
Sergiye, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan'ın yanısıra, Güzel'in çocukları Deniz Ali ve Betül ile çok sayıda sanatsever katıldı.