16 Ekim 2015 Cuma

SARIKEMER-KARAKAYA YOLU NİHAYET

MADEN KAMYONLARININ DELİK DEŞİK ETTİĞİ 25 KİLOMETRELİK YOLDA YAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Haber-Yenisöke Gazetesi
Söke’de kronik yol sorunlarının başında Sarıkemer ile Karakaya arasındaki yolun durumu geliyor. Maden kamyonlarının çalıştığı yolda oluşan çukurlar nedeniyle trafik güvenliği tehlikeye giriyordu. Uzun süredir bakımı gündeme gelen yolda çarşambadan itibaren yama çalışmaları başladı.
Sarıkemer Mahalle Muhtarı Mehmet Dalma dün muhabirimize açıklama yaparak “En büyük sıkıntımız Sarıkemer Karakaya arasındaki yoldu. Yolun bakımdan geçirilmesi için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde girişimlerde bulunuyorduk. Hiç değilse bu kışın yolun daha fazla yıpranmaması için bozuk olan kısımlarına yama yapılmasını istemiştik. Çarşamba günü sabahtan itibaren Büyükşehir Belediye ekipleri yolda asfalt yama çalışmasına başladılar. Karakaya’ya kadar olan kısımda oluşan çukur ve kabarmalar düzeltilerek yerlerine asfalt yama yapılacak. Komple bakımın ise 2016 yılı içinde yapılacağı konusunda bilgi verildi.”dedi
Avşar Mahalle Muhtarı Erdoğan Bakan Çarşamba günü Sarıkemerden başlayan çalışmaların henüz Avşar Mahallesi’ne ulaşmadığını belirterek “Yol önce grayder ile düzeltiliyor. Arkasından yama işlemi yapılacak. Yolun tamamının yapımı önemli. Ancak Avşar ile Karakaya arası çok daha önemli. Çünkü Karakaya , Köprüalan ve Yeşilköy mahallelerindeki öğrenciler Avşar ilk/ortaokuluna taşınıyor. Bunun yanında lise öğrencileri de Söke’ye geliyor. Hergün bu öğrenciler sabah akşam geliş gidiş yapmak zorundalar. Sarıkemer Karakaya arasındaki yolda yapılan yama çalışması hiç değilse bu sezon bize rahat bir nefes aldıracak. Yolun yapılması aynı zamanda okulumuzdaki eğitim öğretim kalitesini de artıracak. Öğretmenlerimizde geliş gidiş yapıyor. Araçlarının altı sürekli tümseklere vuruyordu. Onlarında sıkıntısı giderilmiş olacak. Yolun bir an önce bitirilmesini istiyoruz.”dedi.