28 Mart 2015 Cumartesi

SÖKE'DE ŞENLİK SEZONU AÇILIYOR


SÖKE'DE SERÇİN YILAN BALIĞI FESTİVALİ İLE BAŞLAYACAK ŞENLİK SEZONU, KARAKAYA, ÇAVDAR BAL VE GÜLLÜBAHÇE PRİENE KÜLTÜR FESTİVALİ İLE DEVAM EDECEK

Söke Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikler 5 Nisan Pazar Günü Bafa Gölü Kıyısındaki Serçin Mahallesi'nde Yılan Balığı Şenliği ile başlayacak. 

19 Nisan'da Latmos (Karakaya) Tarih Öncesi Kaya Resimleri ile devam edecek şenlik programı 3 Mayıs'da Çavdar'da Bal ve Küner, 16-17 Mayıs da da Güllübahçe'de Priene Kültür Festivali ile sona erecek.

Şenlik programı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Süleyman Toyran, 5 Nisan Pazak günü Serçin Yılan Balığı Festivali'nde halk oyunları ve mehter takımı gösterileri ile bando ve THM Konseri düzenleneceğini belirtti. 

19 Nisan Pazar Günü Beşparmak Dağı Karakaya Mahallesi'nde yapılacak olan etkinliğe, bölgedeki mahalle sakinlerinin yanı sıra Kuşadası ve Didim'de yaşayan yabancıların da ilgi göstermesini beklediklerini söyleyen Toyran, "Aydın'ın en fazla bal üretiminin yapıldığı yer olmasına rağmen bu güne kadar ürettiği organik çam balının tanıtımının yeterince yapılamamasının sıkıntısını yaşayan Sökeli bal üreticileri seslerini ilk kez düzenlenen Bal ve Küner şenliğinde duyurmaya çalışacak. Şenlikte bal üretimin yanı sıra Türkiye'de kiloso 80-90 TL olan ve Avrupa ile Arap ülkelerine ihracatı ile öne çıkan künerin (çam fıstığı) yolculuğu da konuklara tanıtılacak. Antik Prine'nin tanıtımının yapılmasının yanı sıra Priene Kentinin bulunduğu Güllübahçe'ye de uzun bir aradan sonra ekonomik canlılık yaşatılması amaçlanan festival 16 - 17 Mayıs'da yapılacak. Tarihi Priene Kentinin dokusuna uygun olarak sahnelenecek olan tiyatro oyunun yanı sıra, mehter, halk oyunları, THM Konseri, sempozyum ve defile programı ile zenginleştirilen festival kapsamında ayrıca gençler için atletizm yarışmaları düzenlenecek." dedi.