23 Ocak 2015 Cuma

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?


KIYI EGE BU AKŞAMDAN İTİBAREN YAĞIŞLI SİSTEMİN ETKİSİNE GİRİYOR

Meteoroloji İzmir 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün (23.01.2015) akşam saatlerinden itibaren yurdumuzun batı kıyıları orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine giriyor.
Yağışların; Cuma gecesi ve Cumartesi gününün ilk saatlerde Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın da, Güney ve Kıyı Ege’de güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.
24.01.2015 Cumartesi günü yurdun batısının çok bulutlu ve yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 
25.01.2015 Pazar günü Kıyı Ege'de etkisini azaltacak olan yağışların  genellikle yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Halen yurdun büyük bölümünde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları da hafta sonunda yağış alan yerlerde biraz (2 ila 5 derece) azalacak, ancak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.
Gelecek hafta başından itibarense, yurdumuz yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine giriyor.