24 Eylül 2013 Salı

TÜRK YARIŞ OTOMOBİLİ VOLKİCAR İLK YARIŞINI AYDIN'DA YAPTI

ÜZERİNDEKİ MOTOSİKLET MOTORU İLE 6 SANİYEDE 100 KİLOMETRE HIZA ÇIKABİLİYOR

İlk Türk yarış otomobili Volkicar için özel olarak tasarlanan konsept motorsporları organizasyonu V1 Challenge´n Aydın yarışı nefesleri kesti.



18 pilotun katılımı ile gerçekleşen yarışta volkicar otomobiller, gece yarışı formatında motorspor severlerin karşısına çıktı.
2008 yılında ünlü ralli pilotu Volkan Işık tarafından tasarımı yapılan araç çeşitli yarışlarda başarıyla boy gösteriyor.
Yarışı organize eden Volkan Işık’ın yarışmadan önce eski model bir araçla 2 teker üzerindeki gösteri halktan büyük ilgi gördü.
Vatandaşın piste dönüştürülen meydanda ve çevredeki apartmanlardan büyük ilgi ile izlediği yarışma sırasında araç pilotları zor anlar yaşadılar. Kazaların meydana geldiği yarışmada bir pilotun spin atması arkadan gelen araçlar çarpmaktan son anda kurtuldu.

Yarışma sonunda bayan pilotlardan Didem Kargın birinci, Oya Eren ikinci oldu. Erkek pilotlardan Can Tolon birinci, Yağız Avcı ikinci ve Burak Çukurova üçüncü oldu.

Podyuma çıkan pilotların para ödülü ile desteklendiği V1 Challenge’da birinci bitiren pilot 6 bin lira, ikinci 4 bin lira, üçüncü ise 2 bin liranın sahibi oldu.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çercioğlu yarışmacılara ödüllerini verdi.