24 Şubat 2018 Cumartesi

KUŞADASI'NDA LEZZET ŞÖLENİ YAŞANDI

KUŞADASI'NDA DÜZENLENEN EGE BÖLGESİ EV DIŞI TÜKETİM FUARI TAM BİR LEZZET ŞÖLENİNE DÖNÜŞTÜ

Efes Kongre Merkezi'nde 4 gün boyunca turizm ve gastronomi sektörünün önde gelen 200 markasını ağırlayan fuarda otel, restoran, kafe işletmelerine yönelik dekorasyon ve mefruşat, endüstriyel mutfak, çamaşırhane, servis ve ikram ekipmanları sergilendi. 
Dans ve müzik dinletileriyle renklenen fuarda, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından 10 ton buz ile yapılan Güvercin Ada kalesi büyük ilgi gördü. 
Yine bal kabakları ve karpuzlar ile 25 dakika ile 2 saat arasında değişen sürelerde süslemeler de fuar ziyaretçilerinin beğenisini kazandı.  
Fuarın üçüncü gününde genç aşçılar Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) desteğiyle Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından gerçekleştirilen liseler arası yemek yarışmasında hünerlerini sergiledi.
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, liseli gençlerin mesleklerini en iyi şekilde yapmalarını tek yolunun iyi bir eğitim ve iyi pratikten geçtiğini belirterek, “Türkiye'nin mutfağı size emanet olacak. Bu emaneti en iyi şekilde koruyup, geleceğe taşımak için lezzetinizi ve kalitenizi yükselterek, işinize sevginizi katarak yapacağınıza eminiz” dedi. (HÜSEYİN IŞIK)