30 Haziran 2016 Perşembe

"SU SIKINTISI YAŞIYORUZ" DİYEN MUHTARLARA YANIT AKKENTLİ'DEN GELDİ

AKKENTLİ, "ÇAVDAR, KÖPRÜALAN VE KARAKAYA'DA SU KESİNTİSİ YOK, SARIKEMER'DEKİ KESİNTİYİ DE 15-20 GÜN İÇERİSİNDE BİTİRİYORUZ."DEDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi Söke Koordinatörü Fatih Akkentli yaptığı açıklamada, Köprüalan ve Çavdar Muhtarlarının su kesintisi var açıklamalarının doğru olmadığını söyledi.

Akkentli, "Çavdar, Karakaya ve Köprüalan mahallelerinde su kesintisi yok. Aski'nin bu mahallelerin su miktarını arttırmaya yönelik çalışması var. Şu an Aski ekiplerince Karakaya'da sondaj çalışması yapıldı ve depoya kadar olan 4 kilometrelik mesafede boru hattı çalışması yapılıyor. Köprüalan'a da Karakaya'daki sondajdan su vermeyi planlıyoruz. Çavdar'ın da sondaj çalışması tamamlandı. 3-5 gün içerisinde boru hattı çalışmalarına başlanacak. Burada ayrıca depoya yaklaşık 100 metre mesafede bir kaynak suyumuz var. Onun suyunu da depoya taşımak üzere boru döşeyeceğiz." dedi.

Mahalleye dönüşen köylerin su sorunuyla yakından ilgilendiklerini belirten Koordinatör Akkentli, su sıkıntısı yaşanması olasılığı bulunan her yerde sondaj çalışması yürüttüklerini kaydetti. 

Sarıkemer Mahallesi'ne bir süredir devamlı su veremediklerini kaydeden Akkentli, "Sarıkemer'deki sıkıntımız yeni değil. Sarıkemer'in suyu Akçakonak'tan şahıslara ait tarlalardan geçerek geliyor. Mevcut su hattı çok kötü, bu nedenle yeterli oranda su basamıyoruz. Şahıslar tarlalarında çalışma yapmamıza izin vermiyor. Mahallenin su sorununu yerinde çözmek amacıyla Sarıkemer ve Serçin'de iki sondaj çaktık, fakat ikisi de kötü çıktı. Akçakonak'tan gelen hattı yenilemekten başka şansımız kalmadı. Ekiplerimiz şu anda, hattın tarlalardan geçen kısmını yol boyuna alıyor. Hattın yaklaşık 3 bin metrelik kısmını tamamen yeniliyoruz. Buradaki çalışmalarımızı 15-20 gün içerisinde tamamlamayı ve Sarıkemer'in su sıkıntısını tamamen bitirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.