21 Ocak 2016 Perşembe

SÖKE MERKEZ KAPALI ÇARŞI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

PROJEYLE SÖKE MERKEZ ÇARŞI MODERN BİR HALE GETİRİLECEK VE KAPALI ÇARŞI HAVASI YARATILACAK
Söke merkez çarşının önemli bir bölümünü oluşturan Demirciler, Hasırcılar, Basmacılar ve Yağcı Sokakların üstünün kapatılarak modern bir hale getirilmesini amaçlayan projeyle, kapalı çarşı havası yaratılacak
Belediye Başkanı Süleyman Toyran projenin tanıtımı amacıyla, çarşı esnafının katıldığı bir toplantı düzenledi.

Toyran toplantıda, "
Üst örtü projesi ile ilgili geçen yıl çalışma başlattık. Bu proje ile birlikte çarşı merkezindeki hayatın 16-17 saat hatta daha uzun süreye çıkmasını istiyoruz. Esnafımızın akşam saatlerinde gönül rahatlığı ile mekanlarını açabildiği, vatandaşlarımızın rahatlıkla ve güvenle gezebildiği altyapı ve ışıklandırması ile hizmet verebilecek bir alan olarak planlama yaptık” dedi. 

Proje kapsamında; çarşının üzeri yüzde 70 su geçirmezliği bulunan özel bir kumaş ile örtü kapatılacak. Çarşı içinde aydınlatma, modern kent mobilyaları (bank, çiçeklik, çöp kutuları) 
ferforje saçaklar yer alacak. Bir anlamda geçmişten günümüze gelen Söke çarşısının kimliği yaşatılacak. 
Söke Esnafına sunulan proje, esnaflar tarafından beğeni toplarken, esnaflar bir an önce çalışmaların başlamasını istedi. 
Başkan Toyran çalışmaların esnafların işlerinin aksamaması için hafta sonları ve mesai saatleri dışında yapılacağı söyledi.