24 Haziran 2015 Çarşamba

YENİ SÖKE'NİN KENTSEL TASARIM PROJELERİ BELLİ OLDU


SÖKE’DE KENTSEL TASARIM PROJESİ FİKİR PROJE YARIŞMASI’NDA PROJE’DEN 5’İ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Yarışmaya katılan 13 projeden, 3'ü eşdeğer ödüle kayık görülürken, 2 proje satın alma ödülü aldı.

Yarışmada dereceye giren projeler; Söke’nin Konak, Çeltikçi, Cumhuriyet ve Yenicami Mahallelerinde uygulanması planlanan yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda İmar Planlarına altlık teşkil edecek.

Değerlendirme sonunda: Tamer Baştuğ, Hasan Özbay, Baran İdil ve Doğuş Baldan’dan oluşan ekibin Projesi; Sertaç Eren ve Evrim Çimen’den oluşan ekibin Projesi; Serdar Nizamoğlu, Atagül Nizamoğlu, Ceren İlter, Bilge Bektaş, Şelale Balembar, Burak Özgür, Ural Dede, Ayhan Erdoğan ve Hakkı İlter’den oluşan ekibin Projesi üç eşdeğer ödülü almaya layık görülen projeler oldu.

Zeynep Canan Aksu, Cihan Sevindik, Doğan Gürkan, Özge Müberra Akyüz, Çağatay Akyüz, İnan Tokay, Hande Türkkan’dan oluşan ekibin Projesi; Mehmet Nazım Özer, Mahsuni Söylemez, Emrah Söylemez, Savaş Zafer Şahin ve Hatice Temür’den oluşan ekibin Projesi satın alma ödülüne layık görülen projeler oldu.

Belediye Başkanı Süleyman Toyran yarışma sonunda yaptığı açıklamada; “Zaman içinde Söke yeni bir Söke olarak inşa edilecek diye düşünüyorum. Söke’nin konum ve şehircilik anlamında avantajları çok. Söke Çayının etrafında yeni bir Söke doğacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.