28 Nisan 2014 Pazartesi

KEYİFLİ BAŞLAYAN ŞENLİK HÜZÜNLÜ BİTTİ

SÖKE'NİN KARAKAYA MAHALLESİ'NDE 6'NCISI YAPILAN ŞENLİKLERE BİNLERCE KİŞİ KATILDI. ŞENLİK SONUNDA KALP KRİZİ GEÇİREN BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Söke Belediyesi, Söke Kaymakamlığı, Karakaya Muhtarlığı ve Ekodosd Derneğince ortaklaşa düzenlenen şenlik, Karakaya Mahallesi Kavalan Mevkii'nde yapıldı.  
Söke, Aydın, Milas, Bodrum, Kuşadası başta olmak üzere bölgedeki diğer yerleşim yerlerinden binlerle kişinin katıldığı şenliklere, Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Büyükdağ katıldı. 
Yabancı konukların da katıldığı etkinliğin gerçekleşmesine emeği geçen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Ekodosd Başkanı Bahattin Sürücü, Karakaya Mahallesi eski ve yeni dönem muhtarlarına teşekkür belgesi verildi.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran şenliğin açılışında, "Daha önce köyümüz olarak sahiplenip destek verdiğimiz festivalimizin Sökemizin bir mahallesi olarak önümüzdeki yıllara daha geniş kapsamlı olarak taşımak arzusundayız" dedi.
Şenlikte, bölgedeki maden ocakların oluşturduğu çevre tehdidini anlatan tiyatro ve halk oyunları ekipleri ile müzik grupları ve Söke Belediye Bandosunun konseri katılımcılara keyifli bir gün geçirtti.
Şenliğin tek üzücü olayı ise, bitime yakın bir vatandaşın kalp krizi geçirmesi oldu.
Akçakaya Mahallesi'nde oturan Muzaffer Baba (64) kalp krizi geçirdi. Üç çocuk babası Muzaffer Baba’ya ilk olarak çevredeki vatandaşlar tarafından kalp mesajı yapıldı. Daha sonra ambulansa bindirilen Baba yolda hayatını kaybetti.